Super jednoduché, super dobré mořské plody
Chcete strašně rychlé, ale zároveň moc dobré jídlo? Máte v mrazáku mořské plody a rýži? Potřebujete už jen naše thajské curry.
Chcete strašně rychlé, ale zároveň moc dobré jídlo? Máte v mrazáku mořské plody a rýži? Potřebujete už jen naše thajské curry.
Dokonalý banánový chlebík, který má zdravotní přidanou hodnotu celozrnné špaldové mouky, minimum přidaného cukru (= 50g medu) a přesto chutná velmi dobře! Děláme jej už několik let, není suchý jak cesta a příprava je "blbuvzdorná" :)
Žitno-pšeničný kváskový chléb je základ naší kultury, a je to dobře, protože je zdravý jak obsahem vlákniny, nízkým glykemickým indexem či minerály, tak především zpracováním našimi nejstaršími přáteli - bakteriemi a kvasinkami.
Zkuste jej vyrobit sami dle našeho návodu - připravit tak kvásek a upéci pak chléb zvládne každý :) nenechte se odradit délkou návodu!!! Je plný zajímavostí okolo :)
Také milujete citronovou kůru, ale koupit si bio citrony znamená koupit jeden a za týden vyhodit ostatní plesnivé? Rádi používáte citronovou šťávu, ale nebaví vás si pořád mýt ruce po chemických citronech? Kupovaná citronová šťáva je konzervantové tfuj? Máme pro vás řešení!
Tentokrát jsme připravili netradiční kombinaci - Indii a jemné vepřové maso. Zkuste tento recept, je výtečný!
Živé kysané zelí je jednoznačně superpotravinou - nejen z důvodu obsahu minerálních látek a antioxidantů, ale především kvůli obsahu plejády nesmírně důležitých bakterií a kvasinek nikoliv ve formě pilulek, ale v bujně rostoucím stavu. Přibývá stále více a více výzkumů, které dokládají přímou a zcela nečekanou souvislost naší střevní mikroflory s problémy, jako jsou například deprese nebo roztroušená skleróza.
Losos na másle a tymiánu s pohankou a kyselou červenou čočkou s naším thajským curry + "vysvětlení" pokrmu.
Hledáte recept na takové crème brûlée, za jaké se nebude stydět ani francouzský šéfkuchař? Našli jste ho!
Pro kvalitní vanilkový extrakt z 750ml lahve čisté, kvalitní vodky je potřeba 75g extraktové vanilky (ne luxusní vlhké vanilky), tedy cca 21 lusků, dle velikosti.
Potřebujete: 280ml smetany, 300ml plnotučného mléka, 115g třtinového cukru, 1-4 vanilkové lusky, 4 vaječné žloutky, led (alternativou je pár hodin před přípravou vložit do mrazáku hrnec s vodou o objemu větším, než je objem nádoby v druhém řádku Přípravy).