Celozrnný banánový chlebík s madagaskarskou čokoládou

Doba přípravy: smíchám to v misce a dám na hoďku péct

Ingredience:

3 průměrné banány - je lepší, když už mají nějaké tmavé skvrny. Banány bez aspoň malilinkých skrvn by byly málo sladké a když banán už teče, taky to není ono :)
220g celozrnné špaldové mouky hladké
2 vajíčka
60g rozpuštěného másla
50g medu
60g jogurtu nebo kefíru
50g nahrubo nakrájené hořké čokolády
1 lžička jedlé sody nebo prdopeče
cca 3/4 lžičky soli
volitelné 1: pár špetek kardamomu, 10-20g Cejlonky

volitelné 2: troška pepře, citronová kůra anebo kandované ovoce.

 

Postup:

Banány v míse rozmačkejte vidličkou a přidejte všechny ostatní ingredience - máslo rozpuštěné, med nejlépe také. Všechno rukou pěkně prohňaňejte (fajnovky mohou hňahňat vidličkou) a směs přelijte do pečící nádoby s papírem na pečení - my pečeme ve skleněném pekáčku.

Chlebík vyběhne zhruba na dvojnásobek, tak zvolte o něco větší formu. Snažte se, aby výška směsi v pekáčku byla aspoň zhruba 5cm - prostě abyste neupekli velkou suchou placku, ale vlhčí chlebík.

Pečte odkryté 1 hodinu na 150°C a je hotovo! Můžete jej konzumovat ještě vlažný - čokoláda bude krásně rozteklá, mňam!

 

 

Zpět do obchodu