Celozrnný banánový chlebík s madagaskarskou čokoládou

Doba přípravy: smíchám to v misce a dám na hoďku péct

Ingredience:

3 průměrné banány - je lepší, když už mají nějaké tmavé skvrny. Banány bez aspoň malilinkých skrvn by byly málo sladké a když banán už teče, taky to není ono :)
220g celozrnné špaldové mouky hladké
2 vajíčka
60g rozpuštěného másla
50g medu
60g jogurtu nebo kefíru
50g nahrubo nakrájené hořké čokolády
1 lžička jedlé sody nebo prdopeče
cca 3/4 lžičky soli
volitelné 1: pár špetek kardamomu, 10-20g Cejlonky

volitelné 2: troška pepře, citronová kůra anebo kandované ovoce.

 

Postup:

Banány v míse rozmačkejte vidličkou a přidejte všechny ostatní ingredience - máslo rozpuštěné, med nejlépe také. Všechno rukou pěkně prohňaňejte (fajnovky mohou hňahňat vidličkou) a směs přelijte do pečící nádoby s papírem na pečení - my pečeme ve skleněném pekáčku.

Chlebík vyběhne zhruba na dvojnásobek, tak zvolte o něco větší formu. Snažte se, aby výška směsi v pekáčku byla aspoň zhruba 5cm - prostě abyste neupekli velkou suchou placku, ale vlhčí chlebík.

Pečte odkryté 1 hodinu na 150°C a je hotovo! Můžete jej konzumovat ještě vlažný - čokoláda bude krásně rozteklá, mňam!

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení