Recepty, Strana 2

Vepřová panenka na indickém základu s červenou rýží

Doba přípravy: 20-30 minut Ingredience: - 1 vepřovou panenku - nešetřete na mase, supermarketová kvalita není ideální- 3 středně velké cibule,- 2-3 rajčata (konzervovaná jsou dobrá volba)- mletý římský kmín, koriandr, kurkumu, čerstvý zázvor- kvalitní rýži dle chuti (červená je výtečná)   Začneme vepřovou panenkou. Roztopte troubu i s malým pekáčkem na 200°C. Na pánvi rozpalte máslo a panenku zprudka opečte po celém jejích povrchu, ať je všude zatažená a nepouští svoji dra...

Kořeněné nakládané zelí

Nakládané zelí je jednoznačně superpotravinou - nejen z důvodu obsahu minerálních látek a antioxidantů, ale především kvůli obsahu plejády nesmírně důležitých bakterií a kvasinek nikoliv ve formě pilulek, ale v bujně rostoucím stavu. Přibývá stále více a více výzkumů, které dokládají přímou a zcela nečekanou souvislost naší střevní mikroflory s problémy, jako jsou například deprese nebo roztroušená skleróza. Chcete si tuto úžasnou superpotravinu vyrobit sami doma? Je to velmi jednoduché!...

Dokonalé crème brûlée

Ingredience: 430ml alespoň 40% smetany,100ml plnotučného mléka,1 vanilkový lusk,5 velkých žloutků,50g třtinového cukru. 1) Předehřejte troubu na 180°C. Posaďte čtyři cca 175ml formičky do hlubokého pekáče/formy vyšší, než jsou formičky (aby bylo možno navrch velké formy položit pečící papír). Nalijte smetanu a mléko do středního hrnečku. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, otevřeme a vyškrábneme vanilkový kaviár. Jak vanilková semena, tak celý lusk vhodíme do smetany s mlékem. 2) Dejte žlout...

Vanilkový extrakt

Ingredience pro 750ml kvalitního vanilkového extraktu: - 750ml čisté, kvalitní vodky,- 75g extraktové vanilky (ne luxusní vlhké vanilky), tedy cca 21 lusků, dle velikosti. Nejprve každý lusk podélně rozřízněte a důkladně vyškrabejte vanilkový kaviár. Pak nastříhejte zbytky lusků na menší kousky (stačí 2cm), a vše i s vyškrabanými zrníčky vložte do celých 750 ml vodky. Uchovávejte v temnu při pokojové teplotě, protřepávejte několikrát týdně, a za 4-6 týdnů můžete extrakt používat, v&n...

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience: 280ml smetany, 300ml plnotučného mléka, 115g třtinového cukru, 1-4 vanilkové lusky, 4 vaječné žloutky, led (alternativou je pár hodin před přípravou vložit do mrazáku hrnec s vodou o objemu větším, než je objem nádoby v druhém řádku Přípravy). Příprava: Návod vypadá složitě, ale je spíš delší, než složitejší, a rozhodně za to stojí. Konečnou neplastovou nádobu na zmrzlinu (objem alespoň ¾ litru) nejprve dejte do mrazáku či lednice. Do vysoké pánve či nižšího hrnce nalijte...

Nahoru
15 položek celkem
Zpět do obchodu