Vepřová panenka na indickém základu s červenou rýží

Doba přípravy: 20-30 minut

Ingredience:

- 1 vepřovou panenku - nešetřete na mase, supermarketová kvalita není ideální
- 3 středně velké cibule,
- 2-3 rajčata (konzervovaná jsou dobrá volba)
- mletý římský kmínkoriandrkurkumu, čerstvý zázvor
- kvalitní rýži dle chuti (červená je výtečná)

 

Začneme vepřovou panenkou. Roztopte troubu i s malým pekáčkem na 200°C. Na pánvi rozpalte máslo a panenku zprudka opečte po celém jejích povrchu, ať je všude zatažená a nepouští svoji drahocennou šťávu. Panenku opepřete a osolte. Po opečení panenku vložte do otevřeného pekáčku v troubě. Nebude-li pekáček roztopený, nemáte tak dobře pod kontrolou rovnoměrné dopečení panenky. Panenku nechte dopéct po dobu 10-15 minut dle velikosti panenky - chcete panenku, která po zmáčknutí ještě pruží, není tuhá. V případě panenky máte cca 10 minut při této teplotě, které rozhodují mezi lahodným, šťavnatým medium-rare masem a tvrdým, přepečeným masem. Po vyjmutí z trouby nechte panenku alespoň 10 minut odpočinout, klidně na pánvi s hotovým indickým základem. 

Jakmile jste vložili panenku do trouby, můžete na téže pánvi pokračovat přípravou indického základu. Na pánev dejte rozpálit další máslo. Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte na másle zezlátnout. Přidejte šálek vody a vrchovaté polévkové lžíce jemně nakrájeného zázvoru, mletého římského kmínu, kurkumy a dvojnásobné množství mletého koriandru. Nebojte se velkých množství koření, jsou důležitá nejen pro správnou indickou chuť a vůni. Nechte deset minut povařit a ponorným mixérem směs z části promixujte. Osolte dle chuti a je hotovo. 

Odpočinuté maso nakrájejte na plátky a podávejte na indickém základu s rýží.

Dobrou chuť!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení