Italská rajčatová polévka s oreganem

Vyzkoušejte tuto výtečnou, vytuněnou italskou rajčatovou polévku, za kterou by se nemusel stydět ani Piero Ferrari!

Ingredience:

600 g rajčat
1 cibule
1 palička česneku
1 červená paprika
400 ml zeleninového vývaru
naše oreganotymián
sůl, pepř
třtinový cukr
olivový olej
(doporučujeme navíc opražená slunečnicová/dýňová semínka na posyp!)

Postup:

  1. Rajčata a papriku nakrájíme na větší kusy. Cibuli očistíme a paličku česneku rozkrojíme na půl.
  2. Všechnu zeleninu dáme do pekáčku, pokapeme olejem a osolíme a opepříme. Pečeme cca 40 minut na 180 stupňů dokud nebude cibule měkká a zelenina opečená.
  3. Upečenou zeleninu dáme do hrnce. Přidáme změklý česnek, který vymačkáme ze slupky, přilijeme vývar a rozmixujeme. Poté ochutíme oregánem, tymiánem, solí, pepřem a cukrem podle chuti a necháme provařit.
  4. Polévku podáváme se lžicí zakysané smetany a čerstvými bylinkami. Pokud je máte, upražte slunečnicová či dýňová semínka na sucho na pánvi - do polévky se excelentně hodí.

 

Zpět do obchodu