Přečtěte si, Strana 2

Jak odhalit nekvalitní cejlonskou skořici aneb Cesta do vřetene skořice

Abychom Vám přiblížili, jak se pozná kvalitní a nekvalitní cejlonská skořice, představte si následující: Máte poleno nějakého stromu. Poleno má silnou kůru, pod ní dřevo. Z tohoto polena vy potřebujete sklidit konkrétní, cca 1mm silnou vrstvičku dřeva, a to tu nejsvrchnější; hlubší vrstvy dřeva anebo kůru nechcete. To znamená, že musíte dosti pracně oškrabat kůru, nezanechat na dřevu žádnou kůru a následně odříznout z kulatého polena pouze 1mm silné, svrchní plátky dřeva. Co to znamená? Je zde v...

Vše o vanilce

Vanilka má nejen bohatou a zajímavou historii, ale i výrobu samotného konečného koření. Jedná se o orchidej Vanilla planifolia (lat. planifolia = plocholistá), jejíž složitě zpracovávané lusky jsou hned po šafránu druhým nejdražším kořením na světě. Slovo Vanilla je zdrobnělinou španělského slova vaina (lusk). Prvními, kdo vanilku používali a kultivovali, byli Totonakové z východního pobřeží Mexika. Totonakové dodnes žijí převážně v mexickém státě Veracruz. Po příjezdu Španělů v r...

Nahoru
12 položek celkem
Zpět do obchodu