17 hodnocení

Masala chai Agnishnu

Námi mletá kombinace našich vítězných směsí chai latté/masala chai (vítězný čaj Čajomír Festu). Perfektně vyladěná málo pálivá kombinace kardamomu, pravé skořice, pepře, hřebíčku, fenyklu a chilli. 

Varianta
Momentálně nedostupné Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
125 Kč 65 Kč 179 Kč 65 Kč 179 Kč od 65 Kč
Kategorie: Vše

 

 

Znovu a znovu vítězná

Bez ostychu tvrdíme, že naše směsi na masala chai jsou výtečné – na farmářských trzích nám je chválí 9,8 lidí z 10 a kupují je od nás i zdejší Indové a Afričané. Jsou ověnčené několika vítězstvími Čajomír Festu. Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky, a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako chai latté, čaj masala nebo yogi.

 

Kombo, které pálí tak akorát

Výrobou kvalitních směsí koření na masala chai se zabýváme už dlouho, máme dva evergreeny - Vishnu a Agni. Postupem času jsme zjistili, že nejoblíbenější mezi Vámi je kombinace obou, a tak vznikla tato mírně pálivá Agnishnu. Směs vždy vyrábíme z čerstvých koření, která sami meleme. Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření správné množství a způsob zpracování kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, chilli a použití pravé skořice. K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).

 

Chuť: výrazný kardamomový základ v harmonii s pravou skořicí, cejlonským hřebíčkem a fenyklem, doplněný velmi příjemnou, neagresivní pálivostí chilli a pepře.

Složení: kardamom, cejlonská skořice, pepř, hřebíček, fenykl, chilli + černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení.

Námi namleto: ano

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

Návod na přípravu: zde

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu