Námi mletá výherní směs na masala chai (vítězný čaj Čajomír fest 2018, 1. místo). Perfektně vyladěná pálivá kombinace kardamomu, pravé skořice, pepře, hřebíčku a fenyklu (nejedná se o pálivou verzi Vishnu)
Kategorie: | Vše |
---|
Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky, a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako čaj masala nebo yogi. Bez ostychu tvrdíme, že naše masala chai je výtečná – na farmářských trzích nám ji chválí 9,8 lidí z 10 :) a ne nadarmo ji od nás kupují i zdejší Indové a Afričané. Přípravou kvalitních směsí na masala chai se zabýváme už dlouho, a jedním z výsledků je tato pálivá masala, pojmenovaná po indickém bohu ohně. Kdo vůbec nerad pálivé, ať Agni nezkouší! Směs vždy vyrábíme z čerstvých koření, která sami meleme. Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření správné množství a způsob zpracování kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, chilli a použití pravé skořice. K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj. Doporučujeme sladit spíše více, než méně, chuť koření lépe vyniká. Návod na přípravu je na zadní části balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).
Chuť: jemné skořicovo-fenyklové tělo s jasnými tóny hřebíčku. Chuťový prožitek je po dlouhé době zakončen velmi příjemnou explozí pálivosti čerstvého pepře a chilli v hrdle.
Složení: kardamom, cejlonská skořice, pepř, hřebíček, fenykl, chilli + černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení.
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Návod na přípravu: zde
Odpovědět