14 hodnocení

Tasmánský horský pepř

Jeden z nejvzácnějších pepřů na světě, každoroční produkce z tasmánských hor je velmi malá. Má pozoruhodné čokoládově-kávové aroma a specifickou, nepříliš agresivní pálivost. Bobule pepřovníku tasmánského.

 

Varianta
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
279 Kč 489 Kč od 279 Kč 249,11 Kč bez DPH 436,61 Kč bez DPH od 249,11 Kč bez DPH
Kategorie: Vše

Tasmánský pepř je velice vzácný, protože v tasmánských horách se jen těžko uměle kultivuje, produkce je tedy hodně omezená, což odráží vyšší cenu, která ale stojí za to. Má lákavě příjemné, sladké, peprné, intenzivní aroma s výraznými čokoládovými tóny. Po rozkousnutí je příjemně sladký, ovocný a po chvilce začne jemně pálit. Pálivost rychle odchází. Zajímavostí je obsah látky polygodial, která byla intenzivně zkoumána pro antibakteriální, protizánětlivou a protialergickou aktivitu (jedná se však jen o experimenty, ne o důkazy účinků!). Tasmánský pepř je s oblibou používán ve vegetariánské kuchyni, v curries, sýrech, sladkostech a alkoholických nápojích. Hodí se k červeným masům, tuňákovi a těžším omáčkám. Japonci jím rádi dochucují pravé wasabi. Zaexperimentujte a připravte svým známým laskominu, kterou si navždy zapamatují pro jedinečné a nezaměnitelné aroma! Doporučujeme pepř použít až na hotové jídlo, kdy chuťově nejlépe vynikne. Pro zbytkovou vlhkost je praktičtější jej raději drtit nebo mlít ručně, než v mlýnku na pepř.

Země původu: Austrálie

Náš vlastní dovoz do ČR: ano

Latinský název: Tasmannia lanceolata

Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte pepř v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, v této formě pepř uchová své aroma i dva roky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu