Pákistánská pyramidová sůl - Fleur de sel
Pyramidové soli jsou jedny z nejkrásnějších solí na Zemi. Dekorativní pyramidky této soli krásně křupou, nádherně vypadají a mají skvělou chuť, doslova se rozpouští v ústech.
Kategorie: | Soli |
---|
Tato sůl vzniká z vody Indického oceánu, která je přečerpána do mělkých nádrží, v kterých se odpařuje. Když koncentrace soli dosáhne 26%, pyramidky se pomalu začínají ve vodě tvořit a růst. Zkušení pracovníci opatrně pyramidky sklízí, než příliš ztěžknou a potopí se. Následně jsou sušeny na sluníčku a opatrně baleny. Drcení pyramidek v ruce je zvláštně příjemné a návykové :)
Název "Fleur de sel", tedy "Solný květ", původně označoval francouzskou sůl, dnes se jím však obecně označují soli, které pochází z pomalé krystalizace soli v nasyceném roztoku soli (typicky z mořské vody).
Svojí čistotou, přírodní povahou, obsahem minerálů, absencí přidaného jódu a výbornou chutí se zásadně odlišuje od klasické stolní soli, která je rafinovaná a má nepříjemný "chemický" odér a chuť. Dávejte však pozor na nedostatek jódu, je pro tělo velmi důležitý, proto se do klasické soli přidává!
Použití: Je ideální na konečné dosolování - na steaky, ryby, těstoviny, zeleninu - na všechno.
Velikost zrnek: 2-12mm
Země původu: Pákistán
Složení: sůl z Indického oceánu 100%
Bez chemických příměsí (celý náš sortiment)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.