Muškátový oříšek celý
Endosperm semene muškátovníku pravého. Plný silic, olejnatý, nepřesušený, boží.
Kategorie: | Koření celá |
---|
U všech koření, která nabízíme, se soustředíme na nejvyšší kvalitu, a je tomu tak i u muškátového oříšku. Na běžný muškátový oříšek potřebujete kladivo, náš můžete rozkrojit nožem - není přesušený, má zachováno maximum svých silic a aromatických látek. Nastrouhaná špetka se skvěle hodí k masům, zelenině, bramborám, do polévek, mnoha sladkých jídel a pečiva - experimentujte!
Ve větších množstvích (např. 1 celý oříšek na osobu) je toxický, v běžných množstvích není třeba se obávat.
Muškátový oříšek nenabízíme mletý, jelikož díky vysokému obsahu silic namletím našeho oříšku získáte spíše pastu, než prášek. Nejlepší je uchovávat náš muškátový oříšek celý a do pokrmu vždy jen kousek nastrouhat.
Země původu: Srí Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Myristica fragrans
Skladování: pro zachování vysoké kvality muškátového oříšku jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.