39 hodnocení

Madagaskarské kakao nealkalizované 18-20%

Vynikající přírodní kakao vyrobené pouze ze single origin kakaových bobů pěstovaných v madagaskarském pralese Sambirano. Kakao jsou mletá pražená fermentovaná semena kakaovníku pravého po odlisování části kakaového másla.

Varianta
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
79 Kč 199 Kč 459 Kč od 79 Kč
Kategorie: Vše

Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé). Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější. Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší vůni. Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů.Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao, ke kterému do těsta přidáte špetku jedlé sody. 

Jak v našem koření, tak v kakaových produktech cílíme jen na to nejlepší z nejlepšího. Toto kakao je špičkou mezi kakaovými prášky. Grand Cru de Sambirano je velmi kvalitní kakao vyrobené z kakaových bobů tří vyhlášených odrůd kakaovníku (Criollo, Trinitario, Forastero) pěstovaných na Madagaskaru. Nebylo nijak chemicky upravováno (alkalizace, odstraňování antioxidačních flavonoidů, dodávání aromat), je raw a vhodné pro vegetariány a vegany. Má i nižší obsah purinů, proto je vhodnější pro lidi trpící dnou. 

Aroma, chuť: bohaté, hutně květinově čokoládové aroma typické pro kakaové boby Grand Cru de Sambirano. Komplexní, velmi příjemná chuť přírodního kakaa.

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 1653kJ/395kcal, Tuky 19g, z toho nasycené mastné kyseliny 12g, Uhlovodíky 24g, z toho cukry 0.6g, Bílkoviny 25g, vláknina 30g, Sodík <0.05g.

Země původu a výroby: Madagaskar, baleno v ČR.

Výrobce: Chocolat Madagascar

Náš vlastní dovoz do ČR: ano

Latinský název: Theobroma cacao

Složení: kakaový prášek z kakaových bobů 100%. Podíl kakaových složek 100%, obsah kakaového másla v sušině 18-20%

 

Nevyplňujte toto pole:
R Avatar autora Kvalitní nealkalizované kakao 15.3.2023 19:29
Nealkalizované kakao. Skutečně lze poznat rozdíl tak, jej popisuje dodavatel. Je skvělé. Už jsem skoro rezignoval, že něco takového nakoupím v Česku. ♥️
Odpovědět
CK Avatar autora 15.3.2023 19:36
Moc děkujeme, snažíme se :-)
Zpět do obchodu