68 hodnocení

Madagaskarské kakao nealkalizované 18-20%

Vynikající přírodní kakao vyrobené pouze ze single origin kakaových bobů pěstovaných v madagaskarském pralese Sambirano. Kakao jsou mletá pražená fermentovaná semena kakaovníku pravého po odlisování části kakaového másla. Procenta udávají množství kakaového másla. 

Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
79 Kč 209 Kč 489 Kč od 79 Kč
Kategorie: Vše

Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé). Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější. Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší vůni. Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů.Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao, ke kterému do těsta přidáte špetku jedlé sody. 

Jak v našem koření, tak v kakaových produktech cílíme jen na to nejlepší z nejlepšího. Toto kakao je špičkou mezi kakaovými prášky. Grand Cru de Sambirano je velmi kvalitní kakao vyrobené z kakaových bobů tří vyhlášených odrůd kakaovníku (Criollo, Trinitario, Forastero) pěstovaných na Madagaskaru. Nebylo nijak chemicky upravováno (alkalizace, odstraňování antioxidačních flavonoidů, dodávání aromat), je raw a vhodné pro vegetariány a vegany. Má i nižší obsah purinů, proto je vhodnější pro lidi trpící dnou. 

Aroma, chuť: bohaté, hutně květinově čokoládové aroma typické pro kakaové boby Grand Cru de Sambirano. Komplexní, velmi příjemná chuť přírodního kakaa.

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 1653kJ/395kcal, Tuky 19g, z toho nasycené mastné kyseliny 12g, Uhlovodíky 24g, z toho cukry 0.6g, Bílkoviny 25g, vláknina 30g, Sodík <0.05g.

Země původu a výroby: Madagaskar, baleno v ČR.

Výrobce: Chocolat Madagascar

Náš vlastní dovoz do ČR: ano

Latinský název: Theobroma cacao

Složení: kakaový prášek z kakaových bobů 100%. Podíl kakaových složek 100%, obsah kakaového másla v sušině 18-20%

 

Nevyplňujte toto pole:
R Avatar autora Kvalitní nealkalizované kakao 15.3.2023 19:29
Nealkalizované kakao. Skutečně lze poznat rozdíl tak, jej popisuje dodavatel. Je skvělé. Už jsem skoro rezignoval, že něco takového nakoupím v Česku. ♥️
Odpovědět
CK Avatar autora 15.3.2023 19:36
Moc děkujeme, snažíme se :-)
Zpět do obchodu