2 hodnocení

Kolumbijské kakao nealkalizované 22-24%

Vynikající přírodní kakao vyrobené pouze ze single origin kakaových bobů z kolumbijské rodinné farmy. Kakao jsou mletá pražená fermentovaná semena kakaovníku pravého po odlisování části kakaového másla.

Varianta
Skladem (> 10 ks) Skladem (> 10 ks) Skladem (> 10 ks) Zvolte variantu
69 Kč 169 Kč 359 Kč od 69 Kč
Kategorie: Vše

Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé). Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější. Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší vůni. Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů. Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao. Toto excelentní kakao je vyrobeno z kolumbijských kakaových bobů Criollo a Trinitario. Má úchvatné ovocně-květinové aroma, typické pro kolumbijské kakaové boby. Patří do elitní kategorie kakaa "Fino de Aroma" a je vhodné pro vegetariány a vegany. Nebylo nijak chemicky upravováno.

Aroma, chuť: úchvatné ovocně-květinové aroma, typické pro kolumbijské kakaové boby. Komplexní, velmi příjemná chuť přírodního kakaa.

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2053kJ/490kcal, Tuky 22g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 46g, z toho cukry 0.6g, vláknina 34g, Bílkoviny 27g, Sodík 0g.

Země původu a výroby: Kolumbie, baleno v ČR.

Náš vlastní dovoz do ČR: ano

Latinský název: Theobroma cacao

Složení: kakaový prášek z kakaových bobů 100%. Podíl kakaových složek 100%, obsah kakaového másla v sušině 22-24%.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: