8 hodnocení

Makedonský jalovec

Plody jalovce obecného.

 

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
49 Kč 69 Kč od 49 Kč 43,75 Kč bez DPH 61,61 Kč bez DPH od 43,75 Kč bez DPH
Kategorie: Vše

Samotné jalovcové bobule jsou malé, ale mají velký vliv na chuť jídla. Jalovec je strom, který roste na většině kontinentů a jeho bobule (jalovčinky) jsou známé svou charakteristickou intenzivní vůní a chutí, která připomíná jehličí a citrusy, s mírně hořkým a pikantním závěrem. Když mezi prsty rozdrtíte bobuli a přivoníte, je ohromující, kolik síly v sobě má.

Makedonský jalovec je obzvláště kvalitní, má silné aroma a chuť, které odráží klima a půdní podmínky Severní Makedonie, které jsou pro jalovec velmi vhodné. Jalovčinky jsou nejznámější jako hlavní ingredience ginu, ale používají se také v mnoha dalších kulinářských aplikacích, především k dochucení masa, omáček a marinád. Typické je použití jalovce na zvěřinu a velmi dobře si rozumí s nakládanou zeleninou, rajčaty a dokonce i se sladkým - skvěle se hodí k pomeranči, čokoládě a lískovým ořechům. Bobule jalovce jsou také využívány v tradiční medicíně pro své diuretické, protizánětlivé a antimikrobiální účinky a jako antioxidační látky.

Země původu: Severní Makedonie

Latinský název: Juniperus communis

Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte jalovec v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, v této formě pepř uchová své aroma i dva roky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu