Neohodnoceno

Himálajská černá sůl Kala Namak jemná

Kala namak je zcela unikátní sůl, která má intenzivní chuť a aroma vajíček, proto je vyhledávána vegetariány a vegany, avšak i s masem si rozumí skvěle. V indické kuchyni se přímo používá jako koření. Většina lidí neví, že Kala namak se netěží, tato sůl se vyrábí. 

Varianta
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
59 Kč 149 Kč od 59 Kč
Kategorie: Soli

Výroba himálajské černé soli Kala namak je zajímavá a sahá až do roku 500 př.n.l. Princip spočívá v pražení obyčejné soli s různými příměsmi, které obsahují krom jiného sloučeniny síry. Naše Kala namak se vyrábí pražením himálajské soli na dřevěném uhlí se zajímavou rostlinou Salsola stocksii, což je halofytní rostlina (roste přirozeně v zasolených oblastech), která při výrobě soli poskytuje sirné sloučeniny. Ty se žárem mění na sirovodík, který následně dává vzniknout jiným sirným sloučeninám a spolu s nimi tvoří konečné aroma Kala namak. Himalájskou černou většina lidí miluje a část lidí nesnáší.

Použití: je nenahraditelná ve veganské kuchyni, kde dodává aroma vajíček, milují ji však i masožrouti jako my! Typicky se používá na zeleninu, ryby, tofu, rýži, ale i do marinád na maso, na ryby, do mořských plodů a dokonce i do ovocných salátů, například s mangem, jablkem a červeným melounem. Indové ji rádi používají v chutneys, sabjees, chaats a v raitách. Je vhodné ji používat až ke konci vaření, protože tepelnou úpravou ztrácí část svého aroma. 

Velikost zrnek: 0,2-0,5mm

Země původu: Indie / Pákistán

Složení: himálajská sůl, Salsola stocksii

Bez chemických příměsí (celý náš sortiment)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu