13 hodnocení

Himálajská černá sůl Kala Namak jemná

Kala namak je zcela unikátní sůl, která má intenzivní chuť a aroma vajíček, proto je vyhledávána vegetariány a vegany, avšak i s masem si rozumí skvěle. V indické kuchyni se přímo používá jako koření. Většina lidí neví, že Kala namak se netěží, tato sůl se vyrábí. 

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
59 Kč 149 Kč od 59 Kč
Kategorie: Soli

Výroba himálajské černé soli Kala namak je zajímavá a sahá až do roku 500 př.n.l. Princip spočívá v pražení obyčejné soli s různými příměsmi, které obsahují krom jiného sloučeniny síry. Naše Kala namak se vyrábí pražením himálajské soli na dřevěném uhlí se zajímavou rostlinou Salsola stocksii, což je halofytní rostlina (roste přirozeně v zasolených oblastech), která při výrobě soli poskytuje sirné sloučeniny. Ty se žárem mění na sirovodík, který následně dává vzniknout jiným sirným sloučeninám a spolu s nimi tvoří konečné aroma Kala namak. Himalájskou černou většina lidí miluje a část lidí nesnáší.

Použití: je nenahraditelná ve veganské kuchyni, kde dodává aroma vajíček, milují ji však i masožrouti jako my! Typicky se používá na zeleninu, ryby, tofu, rýži, ale i do marinád na maso, na ryby, do mořských plodů a dokonce i do ovocných salátů, například s mangem, jablkem a červeným melounem. Indové ji rádi používají v chutneys, sabjees, chaats a v raitách. Je vhodné ji používat až ke konci vaření, protože tepelnou úpravou ztrácí část svého aroma. 

Velikost zrnek: 0,2-0,5mm

Země původu: Indie / Pákistán

Složení: himálajská sůl, Salsola stocksii

Bez chemických příměsí (celý náš sortiment)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu