3 hodnocení

Esenciální olej pomerančové kůry

100% čistý, neředěný, prvotřídní esenciální olej kůry sladkého pomeranče. Jakmile přivoníte, toužíte po pomeranči.

Varianta
Skladem (> 10 ks)
99 Kč
Kategorie: Vše

Tento olej je přijatý FEMA (Flavor Extracts Manufacturers Association) a odpovídá GRAS (Generally Accepted As Safe), lze jej tedy v ředěné formě používat jak pro aromaterapii, tak do jídla a kosmetiky.

Použití: Aromaterapie, pro použití přímo na pleť tento olej řeďte 1:50 s rostlinným olejem, např. kokosovým. Nejprve vyzkoušejte malé množství pro případ alergie. Vnitřně užívejte pouze při minimálním ředení 1:1000.

Upozornění: Hořlavina! Používejte v bezpečné vzdálenosti od horkých předmětů či ohně, jen v aromalampách a difusérech. Chraňte oči. Uchovávejte v chladu mimo dosah dětí. Při náhlém požití, zasažení očí nebo sliznic zasažené místo důkladně oplachujte vodou a ihned vyhledejte lékaře.

Hlavními aromatickými složkami pomerančového esenciálního oleje jsou D-limonen (cca 80%), linalool (cca 9%), myrcen, a-terpineol, nerolidol, farnesol a mnoho dalších aromatických látek. Na pomerančovém esenciálním oleji byly prováděny studie mírnění deprese a zánětů, detoxikačních, antimikrobiálních a antioxidačních účinků, péče o pleť. Dobře se kombinuje se skořicovým a hřebíčkovým olejem.

Esenciální oleje testujte a používejte vždy ředěné. Pro test vůně doporučujeme 1 kapku do sklenice vody. Pro použití přímo na pleť tento olej řeďte 1:50 s rostlinným olejem, např. kokosovým. Nejprve vyzkoušejte malé množství pro případ alergie.

Složení: D-limonen (cca 80%), linalool (cca 9%), myrcen, a-terpineol, nerolidol, farnesol aj.

Země původu: Itálie, vyrobeno lisováním za studena.

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Citrus sinensis

Skladování: lahvičku uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě mimo sluneční záření.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: