Neohodnoceno

Esenciální olej cejlonského muškátového ořechu

100% čistý, neředěný, prvotřídní esenciální olej cejlonského muškátového ořechu.

Varianta
Skladem (> 10 ks)
129 Kč
Kategorie: Vše

Tento olej je přijatý FEMA (Flavor Extracts Manufacturers Association) a odpovídá GRAS (Generally Accepted As Safe), lze jej tedy v ředěné formě používat jak pro aromaterapii, tak do jídla a kosmetiky.

Použití: Aromaterapie, pro použití přímo na pleť tento olej řeďte 1:20 s rostlinným olejem, např. kokosovým. Nejprve vyzkoušejte malé množství pro případ alergie. Vnitřně užívejte pouze při minimálním ředení 1:5000.

Upozornění: Hořlavina! Používejte v bezpečné vzdálenosti od horkých předmětů či ohně, jen v aromalampách a difusérech. Chraňte oči. Uchovávejte v chladu mimo dosah dětí. Při náhlém požití, zasažení očí nebo sliznic zasažené místo důkladně oplachujte vodou a ihned vyhledejte lékaře.

Hlavními aromatickými složkami esenciálního oleje muškátového ořechu jsou sabinen (cca 21%), 4-terpinol (cca 14%) a myristicin (cca 14%) a dalších zhruba 30 aromatických látek. Muškátový olej je velmi zahřívající, aromatem kořeněný a lehce dřevitý. Dobře se páruje s ostatními oleji koření, ale také s citrusovými esenciálními oleji. V tradičních medicínách se uvádí, že tento olej je velmi stimulující, afrodiziakální, pomáhá usnout a pomáhá při detoxikaci. Muškátový olej nedráždí pokožku a tak se s oblibou pomáhá při masážích a bolestech svalů. Esenciální oleje testujte a používejte vždy ředěné. Pro test vůně doporučujeme 1 kapku do sklenice vody.

Složení: sabinen (cca 21%), 4-terpinol (cca 14%), myristicin (cca 14%) aj.

Země původu: Sri Lanka, vyrobeno parní destilací

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Myristica fragrans

Skladování: lahvičku uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě mimo sluneční záření.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: