Tato sůl nesmí uniknout Vaší pozornosti. Její jemně uzenou vůni a chuť si zaručeně zamilujete - ne nadarmo je jednou z nejlepších uzených solí na světě - je úžasná jak na vegetariánská, tak na masová jídla. Naše uzené soli jsou zcela přírodní, bez jakékoliv chemie - jen 5% všech uzených solí je bez umělých kouřových aromat!
Kategorie: | Soli |
---|
Sůl udili už Vikingové a jejich předkové po několik tisíc let. Nyní ji udí jejich potomci Dánové a způsob uzení soli se od té doby příliš nezměnil. Základem pro uzení této soli je sůl z Mrtvého moře, která se tradičně udí studeným kouřem, především na březovém nebo olšovém dřevu. Sůl se udí po dobu 160 hodin a každou hodinu se obrací - vzhledem k náročné produkci se vyrábí pouze 100kg této soli měsíčně. Její aroma je opravdu krásně přírodně uzené, cítíte příjemnou vůni březového dřeva. Je zcela bez jakékoliv přidané chemie.
Použití: exceluje v solení čehokoliv, kde se hodí uzená chuť, a to jak před vařením, tak po vaření, na konečné dosolení. Pokud jste vegetarián či vegan, touto solí si můžete s čistým svědomím naplno připomenout good old times (nebo bad old times). Vikingové ji používali především k nakládání a uchování ryb, například tuňáka, sledě nebo makrely. Je výtečná na steaky, perfektně doplňuje chuť grilovaného masa. Použijte ji i na zeleninu, brambory, kapustičky, mrkev, saláty, pomazánky... Hodí se dokonce i na vajíčka, popcorn a sýry!
Velikost zrnek: 1-3 mm
Země původu: Dánsko
Složení: dánská sůl uzená na březovém dřevu 100%
Bez chemických příměsí (celý náš sortiment).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.