Dánská sůl jemně uzená na bříze
Tato sůl nesmí uniknout Vaší pozornosti. Její jemně uzenou vůni a chuť si zaručeně zamilujete - ne nadarmo je jednou z nejlepších uzených solí na světě - je úžasná jak na vegetariánská, tak na masová jídla. Naše uzené soli jsou zcela přírodní, bez jakékoliv chemie - jen 5% všech uzených solí je bez umělých kouřových aromat!
Kategorie: | Soli |
---|
Vikingské dědictví na Vašem talíři
Sůl udili už Vikingové a jejich předkové po několik tisíc let. Nyní ji udí jejich potomci Dánové a způsob uzení soli se od té doby příliš nezměnil. Základem pro uzení této soli je sůl z Mrtvého moře, která se tradičně udí studeným kouřem, především na březovém nebo olšovém dřevu. Sůl se udí po dobu 160 hodin a každou hodinu se obrací - vzhledem k náročné produkci se vyrábí pouze 100kg této soli měsíčně. Její aroma je opravdu krásně přírodně uzené, cítíte příjemnou vůni březového dřeva. Je zcela bez jakékoliv přidané chemie.
Přesně to, co Vaše vaření potřebuje
Použití: exceluje v solení čehokoliv, kde se hodí uzená chuť, a to jak před vařením, tak po vaření, na konečné dosolení. Pokud jste vegetarián či vegan, touto solí si můžete s čistým svědomím naplno připomenout good old times. Vikingové ji používali především k nakládání a uchování ryb, například tuňáka, sledě nebo makrely. Je výtečná na steaky, perfektně doplňuje chuť grilovaného masa. Použijte ji i na zeleninu, brambory, kapustičky, mrkev, saláty, pomazánky... Hodí se dokonce i na vajíčka, popcorn a sýry!
Velikost zrnek: 1-3 mm
Země původu: Dánsko
Složení: dánská sůl uzená na březovém dřevu 100%
Bez chemických příměsí (celý náš sortiment).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.