Cejlonský pepř černý celý
Nezralé, vařené bobule pepřovníku černého ze Sri Lanky. Po rozdrcení úžasně voňavý a pálivý.
Kategorie: | Vše |
---|
Běžný černý pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat komplexní aroma a chuť extrémně kvalitního, silného černého pepře, který byl pěstován a zpracováván na Srí Lance. Obsah pálivé látky piperinu je vysoký a po rozdrcení má tento pepř opravdu intenzivní, bohaté aroma. Srovnávali jsme údajně nejlepší černé pepře na světě - z Telicherry a Kampotský - s tímto pepřem, a tento nám vyšel jako minimálně stejně intenzivně voňavý, chutný a pálivý.
Kulinářské užití pepře je známé, tím ale zdaleka nekončí. Pepř je hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je výborný také při masážích.
Málokdo zná zpracování pepře. Podle stupně zralosti a zpracování rozlišujeme plody pepřovníku černého jako pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř vzniká krátkým povařením nezralých plodů a následným sušením na slunci. Zelený pepř jsou nezralé plody, které nebyly vařeny, ale pouze sušeny. Bílý pepř jsou semena zralých plodů.
Země původu: Srí Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Piper nigrum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Odpovědět