Námi mleté nezralé vařené bobule pepřovníku černého, správné ovocně-květinové aroma.
Kategorie: | Vše |
---|
Běžný černý pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat komplexní aroma a chuť extrémně kvalitního, silného černého pepře, který byl pěstován a zpracováván na Srí Lance. Srovnávali jsme údajně nejlepší černý pepř na světě - z indického Telicherry - s tímto pepřem, a tento nám vyšel jako lepší. Je námi mletý, takže má zachováno maximum aromatických látek. Kulinářské užití pepře je známé, tím ale zdaleka nekončí. Pepř je hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je výborný také při masážích.
Málokdo zná zpracování pepře. Podle stupně zralosti a zpracování rozlišujeme plody pepřovníku černého jako pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř vzniká krátkým povařením nezralých plodů a následným sušením na slunci. Zelený pepř jsou nezralé plody, které nebyly vařeny, ale pouze sušeny. Bílý pepř jsou semena zralých plodů.
Země původu: Srí Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Námi namleto: ano
Latinský název: Piper nigrum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.