Pepř černý celý
Velmi kvalitní pepř s bohatým aroma a vysokým obsahem piperinu.
Kategorie: | Vše |
---|
Tento pepř má úžasné intenzivní ovocně-květinové aroma a krásně pálí. V posledních letech se začaly množit reklamy na kampotský pepř, který má údajně být nejlepší. Protože ve všech produktech cílíme jen na to nejlepší, tak jsme kampotský pepř spolu se zákazníky porovnali s naším pepřem. Což o to, kampotský pepř je jistě aromatický a kvalitní, ale ve vší upřímnosti jsme mezi tímto a kampotským pepřem neshledali významný rozdíl v intenzitě aroma nebo celkové kvalitě. Vyzkoušejte sami!
Běžný černý pepř máme zažitý jako šedé pálivé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Kvalitní pepř musí po rozdrcení pronikavě vonět, a nyní tak můžete poznat bohaté intenzivní aroma a chuť tohoto pepře, který je známý pro svoji podmanivou, ovocně-květinovou vůni.
Málokdo zná zpracování pepře. Podle stupně zralosti a zpracování rozlišujeme plody pepřovníku černého jako pepř černý, zelený a bílý. Černý pepř vzniká krátkým povařením nezralých plodů a následným sušením na slunci. Zelený pepř jsou nezralé plody, které nebyly vařeny, ale pouze sušeny, přičemž v nich byl zachován zelený chlorofyl, např. nakládáním do láku. Bílý pepř jsou semena zralých plodů. Kulinářské užití pepře je zná asi každý - pepř je jedno z nejznámnějších koření na světě. Pepř je však také hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je výborný také při masážích.
Země původu: Srí Lanka / Indie
Latinský název: Piper nigrum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Odpovědět