Cejlonský kokosový ocet
Vynikající kokosový ocet, dvakrát fermentovaný; mnohem zajímavější chuť a aroma, než klasický lihový nebo jablečný ocet.
Kategorie: | Vše |
---|
Kokosový ocet je v Asii velmi běžně používáná ingredience a je s podivem, že získává popularitu na Západě až v posledních letech. Oproti kvasnému lihovému nebo jablečnému octu totiž zdaleka není tak agresivní a má příjemnější, bohatší chuť i aroma. Spolu s jeho mírnou nasládlostí a slabší kyselostí je tak z něj mnohem zajímavější ingredience, než obyčejné okyselovadlo.
Tento kokosový ocet je zcela přírodní produkt dvojnásobné fermentace: nejprve se z palem získá kokosový nektar, ten přirozeně divokými kvasinkami kvasí v kokosové víno a to se další fermentací mění na kokosový ocet.
Složení: fermentovaná kokosová voda.
Země původu a výroby: Sri Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Cocos nucifera
Výživové hodnoty ve 100g: energetická hodnota 15.12kJ/3.6kcal, tuky 0g (z toho nasycené 0g), sacharidy 0.7g (z toho cukry 0g), bílkoviny 0.2g, sodík 15.5mg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.