1 hodnocení

Cejlonský kokosový cukr

Vysoce kvalitní kokosový cukr. Nepřepálený, světlý, získaný pouze z nektaru květů kokosové palmy. 

Varianta
Skladem (>10 ks)
139 Kč
Kategorie: Vše

Kokosový cukr se získává dehydratací nektaru květů kokosové palmy. Je to náš nejpoužívanější cukr - jednak má skvělou chuť, nedělá v ústech tak nepříjemně kyselo, jak klasický cukr, ale především má nižší glykemický index, tudíž je k tělu šetrnější. Glykemický index klasického cukru má hodnotu kolem 65-70, zatímco u kokosového cukru se udává 35. Tato hodnota je však zavádějící, novější výzkumy ukazují GI kokosového cukru spíše kolem čísla 54, i to z něj však dělá jednoznačně lepší sladidlo, než klasický cukr. Přestože má vyloženě příjemnou chuť, nemusíte se obávat, že by významně posouval chuť jídla, do kterého jej přidáte.

Složení: nektar květů kokosovníku Cocos nucifera 100%

Země původu: Sri Lanka

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Cocos nucifera

Výživové hodnoty na 100g: energetická hodnota 1640kJ/392kcal, tuky 0.3g, sacharidy 95g (z toho cukry 94.6g), bílkoviny 1.3g, sodík 0.18g

Skladování: pro zachování vysoké kvality cukru jej uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: