Cejlonský kokosový cukr
Vysoce kvalitní kokosový cukr. Nepřepálený, světlý, získaný pouze z nektaru květů kokosové palmy.
Kategorie: | Vše |
---|
Kokosový cukr se získává dehydratací nektaru květů kokosové palmy. Je to náš nejpoužívanější cukr - jednak má skvělou chuť, nedělá v ústech tak nepříjemně kyselo, jak klasický cukr, ale především má nižší glykemický index, tudíž je k tělu šetrnější. Glykemický index klasického cukru má hodnotu kolem 65-70, zatímco u kokosového cukru se udává 35. Tato hodnota je však zavádějící, novější výzkumy ukazují GI kokosového cukru spíše kolem čísla 54, i to z něj však dělá jednoznačně lepší sladidlo, než klasický cukr. Přestože má vyloženě příjemnou chuť, nemusíte se obávat, že by významně posouval chuť jídla, do kterého jej přidáte.
Složení: nektar květů kokosovníku Cocos nucifera 100%
Země původu: Sri Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Cocos nucifera
Výživové hodnoty na 100g: energetická hodnota 1640kJ/392kcal, tuky 0.3g, sacharidy 95g (z toho cukry 94.6g), bílkoviny 1.3g, sodík 0.18g
Skladování: pro zachování vysoké kvality cukru jej uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.