26 hodnocení

Cejlonský hřebíček celý

Neuvěřitelně kvalitní hřebíček. Ze Sri Lanky, ten nejlepší, co může být - ručně tříděný. Takový hřebíček neznáte! Botanicky květní kalichy s poupětem hřebíčkovce kořenného.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
59 Kč 89 Kč 139 Kč od 59 Kč
Kategorie: Vše

Ferrari mezi hřebíčky

Tento úžasný hřebíček je jiná, cejlonská odrůda, s naprosto podmanivým, příjemným, sladkým, kořeněným aroma. Sami ho dovážíme výhradně jen ze Srí Lanky, od prověřených farmářů, kteří sklízí hřebíček těsně před rozkvětem a zachází s ním opatrně, aby se neodlomily hlavičky - ulomených hlaviček v našem hřebíčku najdete jen minimum. Hřebíčky jsou pro nás ručně přebírány a vybírají se jen ty nejlepší, velké, bez závad a s hlavičkou. Cejlonský hřebíček má unikátní, sladší vůni, a není přesušený jako ten, který pořídíte v běžných obchodech. Nenabízíme jej mletý, protože díky vysokému obsahu silic namletím našeho hřebíčku vzniká nevzniká prášek, ale pasta.

 

Voňavý kamarád, který nezklame

Hřebíček patří do nejrozšířenějších koření, která zná snad každý - je to jedno z mála koření, o kterých můžeme říci, že má vyloženě "kořennou" vůni. Vedle aromaterapie a dekorativních účelů, hřebíček by neměl v hojném množství chybět v žádné kuchyni. Je hojně používán k dodání své jedinečné vůně pokrmům v Asii, Evropě, Africe, Indii, Číně, téměř po celém světě. Ve Francii je nezbytnou přísadou do mnoha vývarů. Dodává chuť marinádám, masům, je často přidáván do curry směsí, ale je výborný i na svařená jablka či hrušky se skořicí, nebo k rebarboře. Výtečně se hodí k hovězímu masu. V mexické kuchyni bývá často používán v kombinaci se skořicí. U nás doma vždy, když vaříme rýži, do ní vkládáme cibuli s několika zapíchlými hřebíčky. Totiž účinek hřebíčku není jen chuťový a aromatický, ale má i dobrý vliv na trávení – podporuje vylučování žaludečních šťáv a stimuluje peristaltiku střev.

Hřebíček je sušený kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného, stálezeleného stromu pěstovaného od Indonésie přes Srí Lanku až po Madagaskar. Až 90% esenciálních olejů hřebíčku tvoří voňavá aromatická látka eugenol, přítomná v menším množství například i ve skořici. Dalšími důležitými látkami obsaženými v hřebíčku jsou například flavonoidy, třísloviny včetně derivátu kyseliny salicylové a dokonce i vanilin – zkuste si přivonět k opravdové vanilce a hřebíčku, určitou spojitost ve vůni najdete. Jak díky eugenolu a vanilinu, tak díky dalším látkám obsaženým v pryskyřici, které je hřebíček doslova plný, je hřebíček vhodný nejen na vaření, ale i pro aromaterapii a pomme d’ambre (hřebíčky a další koření zapíchané do citrusů).  

 

Země původu: Srí Lanka

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Syzygium aromaticum

Skladování: pro zachování vysoké kvality hřebíčku jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma hřebíčku nemohly ztrácet do volného prostoru.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu