Ayurvéda - Pippali mleté (dlouhý pepř)
Námi mletá plodenství dlouhého pepře pippali.
Kategorie: | Vše |
---|
Pippali je klasická ingredience Ayurvédy. Podle Ayurvédy pippali pomáhá proti menším potížím dýchacího ústrojí, ale především má pomáhat při různých trávicích obtížích. Pippali probouzí trávicí oheň agni a klidní vatu a kaphu. Sami jsme jej vyzkoušeli a nutno říci, že se po snídani s pippali cítíme lehčeji a máme pocit rozprouděné krve. Pippali pálí podobně jako černý pepř a má pozoruhodné aroma, které nazýváme "indický krámek s hadry" :) Namleli jsme jej sami za nízké teploty, takže máte jistotu, že je čisté, kvalitní a bez nežádoucích příměsí.
Země původu: Indie, Indonésie
Náš vlastní dovoz do ČR: ano
Námi namleto: ano
Latinský název: Piper longum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.