Neohodnoceno

Madagaskarské kakaové boby nepražené

Úžasně voňavé nepražené kakaové boby odrůd Criollo, Trinitario a Forastero pěstovaných v madagaskarském pralese Sambirano. Vynikající jen tak anebo pro vlastní hrátky s pražením. 

Varianta
Skladem (> 10 ks) Skladem (> 10 ks) Zvolte variantu
119 Kč 489 Kč od 119 Kč
Kategorie: Vše

Jak v našem koření, tak v čokoládě cílíme jen na to nejlepší z nejlepšího. Toto jsou kakaové boby vyhlášené směsi odrůd Grand Cru, tedy Criollo, Trinitario a Forastero, které byly pěstovány a fermentovány na Madagaskaru. Kakaové boby, i nepražené, vždy prochází fermentací, při které teplota přesahuje 42°C, proto čokoláda, kakao, kakaové máslo a kakaové boby nikdy nemohou být raw (pokud nemluvíme o čerstvých, syrových bobech, které se snadno kazí a chutí připomínají nedobré, hořké brambory). Nepražené kakaové boby obsahují spoustu cenných živin - antioxidanty, minerální látky, esenciální mastné kyseliny, bílkoviny a vlákninu. Vždy obsahují theobromin, látku podobnou kofeinu, ale slabší. Můžete je konzumovat přímo, přidávat do smoothie nebo vyrobit vlastní čokoládu - pro tu je 5-10 minut opražte.

Doporučujeme: plnou hrst bobů na pánvi opražte, po rozvinutí čokoládové vůně pražte pod pokličkou na silném ohni ještě aspoň 2 minuty za častého třepání pánví. Boby nechte zchladnout a v kafemlýnku rozemelte najemno. Vzniklou pastu dejte do 250-400ml horkého mléka (záleží na Vás, jak koncentrovanou čokoládu máte rádi), oslaďte a dobře rozmíchejte, nejlépe metličkou. Popíjejte ještě horké - udělali jste si dokonalou horkou čokoládu. 

Všechny madagaskarské čokolády, které nabízíme, jsou vyrobené právě z těchto kakaových bobů a obsahují POUZE některé z následujících složek: vysoce kvalitní kakaovou hmotu a z ní vyrobené kakaové máslo, třtinový cukr, sušené mléko, přírodní vanilkové aroma a přírodní ne-GMO sojový lecitin (bez něj lze čokoládu nechemickou cestou jen těžko vyrobit hladkou a jemnou). Všechny naše madagaskarské čokolády také obsahují zhruba stejné množství energie a nejsou přeslazené – obsahují pouze 29-37% přidaného třtinového cukru, žádný bílý cukr. Běžné čokolády obvykle obsahují kolem 50% cukru.

Chuť: Před opražením: bohatá květinově-ovocná chuť charakteristická pro nepražené kakaové boby. Po opražení: nepopsatelně božská, plně čokoládová, hutná. 

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2528kJ/602kcal, tuky 46g, z toho nenasycené tuky 21g. Sacharidy 26g, z toho cukry 1g. Vláknina 32g, bílkoviny 11g, sodík 21mg.

Země původu a výroby: Madagaskar, baleno v ČR.

Dovezeno námi do ČR: ano

Latinský název: Theobroma cacao

Složení: 100% nepražené kakaové boby odrůd Criollo, Trinitario, Forastero. Vhodné pro vegetariány a vegany.

 

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
T Avatar autora Test 15.10.2021 17:41
Test
Odpovědět