Neohodnoceno

Esenciální olej cejlonského hřebíčku

100% čistý, neředěný, prvotřídní esenciální olej cejlonského hřebíčku.

Varianta
Skladem (> 10 ks)
149 Kč
Kategorie: Vše

Tento olej je přijatý FEMA (Flavor Extracts Manufacturers Association) a odpovídá GRAS (Generally Accepted As Safe), lze jej tedy v ředěné formě používat jak pro aromaterapii, tak do jídla a kosmetiky.

Použití: Aromaterapie, pro použití přímo na pleť tento olej řeďte 1:200 s rostlinným olejem, např. kokosovým. Nejprve vyzkoušejte malé množství pro případ alergie.

Upozornění: Hořlavina! Používejte v bezpečné vzdálenosti od horkých předmětů či ohně, jen v aromalampách a difusérech. Chraňte oči. Uchovávejte v chladu mimo dosah dětí. Při náhlém požití, zasažení očí nebo sliznic zasažené místo důkladně oplachujte vodou a ihned vyhledejte lékaře.

Hlavními aromatickými složkami esenciálního oleje hřebíčku jsou eugenol (cca 87%), eugenyl acetát (8%) a karyophyllen (4%). Traduje se, že hřebíčkový olej je silně antibakteriální, má protizánětlivé účinky, tiší bolest a odpuzuje hmyz. Jelikož eugenol je dráždivá látka, hřebíčkový olej vůbec neaplikujte vnitřně, ani silně ředěný, pouze do aromalamp v dostatečném ředení. Na tělo se uvádí bezpečné ředení minimálně 1:200, my raději doporučujeme hřebíčkový olej na tělo neaplikovat, přecijen eugenol pokožku dráždí. Zajímavostí je, že eugenol je hlavní složkou esenciálního oleje ze skořicových listů.

Hřebíčkový olej je velmi příjemný a zahřívající. Dobře se páruje s dalšími zahřívajícími oleji, např. se skořicovým či muškátovým.

Složení: 100% přírodních látek, orientačně: eugenol (cca 87%), eugenyl acetát (8%) a karyophyllen (4%) aj.

Země původu: Sri Lanka, vyrobeno parní destilací

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Syzygium aromaticum

Skladování: lahvičku uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě mimo sluneční záření.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: