1 hodnocení

Esenciální olej cejlonské skořice

100% čistý, neředěný, prvotřídní esenciální olej cejlonské skořice

Varianta
Skladem (> 10 ks)
199 Kč
Kategorie: Vše

Tento olej je přijatý FEMA (Flavor Extracts Manufacturers Association) a odpovídá GRAS (Generally Accepted As Safe), lze jej tedy v ředěné formě používat jak pro aromaterapii, tak do jídla a kosmetiky.

Použití: Aromaterapie, pro použití přímo na pleť tento olej řeďte 1:20 s rostlinným olejem, např. kokosovým. Nejprve vyzkoušejte malé množství pro případ alergie. Vnitřně užívejte pouze při minimálním ředení 1:4000.

Upozornění: Hořlavina! Používejte v bezpečné vzdálenosti od horkých předmětů či ohně, jen v aromalampách a difusérech. Chraňte oči. Uchovávejte v chladu mimo dosah dětí. Při náhlém požití, zasažení očí nebo sliznic zasažené místo důkladně oplachujte vodou a ihned vyhledejte lékaře.

Esenciální olej kůry cejlonské skořice je jeden z nejvzácnějších a nejdražších esenciálních olejů. Obsahuje 50-75% cinnamaldehydu, což je hlavní látka, se kterou jsou spojovány zdravotní účinky skořice. Jelikož takto koncentrovaný cinnamaldehyd opravdu hodně pálí, buďte obzvlášť opatrní! Pro možné zdravotní účinky tohoto oleje, které jsou téměř identické s možnými zdravotními účinky cejlonské skořice, si přečtěte náš článek v sekci Přečtěte si.

Skořicový olej je ideální pro navození příjemné, teplé a také vánoční atmosféry, vůně je úžasná. Esenciální oleje testujte a používejte vždy ředěné.

Složení: 100% přírodních látek, orientačně: 50-75% cinnamaldehyd, 9% cinnamyl acetát, 8% karyophyllen, 5% cineol, 4% eugenol, 4% linalool, 3% myrcen, 3% a-pinen, 2% cymen aj.

Země původu: Sri Lanka, vyrobeno parní destilací

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Cinnamomum verum / Cinnamomum zeylanicum

Skladování: lahvičku uchovávejte v našem sáčku při pokojové teplotě mimo sluneční záření. 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: